Nieuwe website voor pixelXp

Ik liep er al een tijdje tegenaan te hikken. Mijn vorige website was niet responsive, terwijl ik al mijn opdrachtgevers adviseer rekening te houden met mobieltjes. Ook was er wat weinig ruimte voor lange artikelen, iets wat ik ook al mijn klanten adviseer als ze beter willen scoren in de zoekresulaten van Google. Zoals gewoonlijk waren er telkens weer opdrachtgevers die mij afleidden.

En: eindelijk beschik ik in m'n eigen website ook over de door mij ontwikkelde MODx SEO-Plugin. Natuurlijk weet ik donders goed wat ik moet doen om mijn website beter te laten scoren in Google, maar deze SEO-Plugin herinnert mij eraan het ook daadwerkelijk te doen.

Veel van de oude content is behouden gebleven. Ik doe natuurlijk hetzelfde als voorheen. Het heeft vooral een nieuw gezichtje gekregen, een nieuw responsive snoetje. Ook heb ik wat animatietechnieken toegepast en een methode verzonnen waarmee ik lange pagina's in hapklare brokjes kan opbouwen. En die methode heb ik meteen ook voor The Tea Brewery en Culinair Centrum gebruikt.

Faster, bigger, stronger...

Nog veel belangrijker: ik heb de snelheid en compressie van de code flink verbeterd. Volgens de Google PageSpeed test doe ik het goed, en dat is belangrijk want het heeft positieve gevolgen voor de Google zoekresultaten.

De website communiceert nu ook via een https-verbinding. Heel veilig. Als je bijvoorbeeld het contactformulier invult, zal niemand de door jouw ingevulde gegevens kunnen onderscheppen, behalve ik. Niemand zal kunnen afluisteren welke domeinnaamen je checkt op beschikbaarheid. of registreert.

Wist je trouwens dat een website met een https-verbinding ook zinnig is voor jou?

Kijk rustig rond op de nieuwe website en geniet van mijn noeste arbeid. En als je iets ziet wat beter kan, dan hoor ik dat graag!

SEO Scan analyseert zoekmachine-optimalisatie

Oh, en als je wilt weten waarom je website wel of niet goed scoort in Google, dan heb ik hier een SEO-Scan gemaakt. De SEO-Scan controleert een webpagina op de belangrijkste onderdelen die zoekmachines gebruiken bij het bepalen van de volgorde van de zoekresultaten. Je krijgt tips om de vindbaarheid te verbeteren, gewoon in het Nederlands.

schaduw_charlotte