Zoekmachine-optimalisatie (SEO)

SEO - het optimaliseren van je website voor zoekmachines - is vooral een inhoudelijke excersitie. Maar er spelen ook technische aspecten een rol. Het is van belang om te weten wélke teksten en tags, wáár toegepast moeten worden voor een zo goed mogelijk resultaat.

PixelXp heeft al veel websites naar een hoge positie in de natuurlijke zoekresultaten van Google kunnen brengen. Websites van pixelXp zijn standaard technisch geoptimaliseerd voor de zoek-robots, en voorzien van sitemap en robot-informatie.

Zoekmachine-optimalisatie begint met het bepalen van de zoekwoorden die van belang voor jouw website. Er wordt bekeken hoe die op dit moment zijn verwerkt in je website en waar je staat in de zoekresultaten.

PixelXp kan het optimaliseren van je website helemaal voor je uitvoeren, of je adviseren en begeleiden in het optimaliseren van de tekst en beeldmateriaal van je website.

De SEO Scan test zoekmachine-optimalisatie

Deze webapplicatie bezoekt jouw webpagina en beoordeelt de belangrijkste eigenschappen waar zoekmachines naar kijken om de volgorde bepalen van de zoekresultaten. Het maakt duidelijk of trefwoorden goed zijn verwerkt op belangrijke plaatsen van de webpagina.

De SEO Scan geeft de pagina een SEO-score tussen 0 en 10 en er verschijnt een opsomming met alle onderdelen die geanalyseerd zijn. Elk onderdeel heeft een bullet in de vorm van een taart-diagram, zodat snel duidelijk is hoe goed dat onderdeel is verwerkt in de pagina.

SEO Scan Ontwikkeld en beschikbaar gesteld door Koen Bakx / pixelXp.

Voer de URL (het web-adres) in van de pagina die je wilt onderzoeken en het Focus trefwoorden (zoekopdracht) waar je de vindbaarheid van wilt controleren. En klik op Scan.

Zelf aan de slag met de MODX SEO Plugin

Voor iedereen met een MODX Evolution website heb ik iets leuks gemaakt: de MODX SEO Plugin. Terwijl je in MODX CMS je pagina bewerkt, krijg je in een aparte tab alle informatie over onderdelen die nog wat beter kunnen. Alles wat je moet weten over SEO is onder handbereik. Deze plugin helpt je om je website beter te laten scoren in de zoekresultaten van zoekmachines als Google, Bing en andere zoekmachines.

Neem een kijkje op de pagina over mijn MODX SEO Plugin

MODX SEO Plugin helpt bij zoekmachine-optimalisatie

Vragen? Wensen? Offerte? Koffie?

Ja, ik begrijp dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt als ik een reactie wil op mijn bericht. Ik heb de Privacyverklaring gelezen. Lang leve de AVG ;-)

schaduw_charlotte