Deze website maakt gebruik van de TilburgsAns: Een letter voor een stad zonder schreven. Het lettertype TilburgsAns is een kunstproject waarin een digitaal portret gemaakt is van de stad Tilburg.

Hoe kunnen lettervormen en beeldtaal mensen in en buiten de stad verbinden? Typograaf Sander Neijnens liet zich inspireren door het karakter van de stad, wat resulteerde in een rauw, humorvol, experimenteel, swingend, eigenzinnig, verrassend en praktisch lettertype. Dit lettertype is beschikbaar in vier gewichten: Light, Regular, Bold en Black. Illustrator Ivo van Leeuwen maakte pictogrammen van specifieke Tilburgse locaties, evenementen, personen en begrippen. Deze pictogrammen zijn ondergebracht in een apart font: TilburgsAnsPict. TilburgsAns kan gratis gedownload en gebruikt worden!

En heel toevallig heeft PixelXp de website voor TilburgsAns ook gemaakt.

Koen Bakx woont in Kruikenstad Tilburg (Noord-Brabant) en is nog net geboren in de jaren zestig (van de vorige eeuw). Als klein Koentje had hij twee hobby’s: tekenen en computeren. Met z'n havo-diploma op zak is hij gaan studeren in Breda: Kunstacademie Sint Joost. Nadat hij daar klaar was met zijn docenten uitleggen wat het nut van een computer is, is hij begonnen als ‘afdeling multimedia’ bij marketingbureau Checker in Eindhoven. Door een joint venture is hij overgestapt naar Integrace, ook in Eindhoven. Daar was hij creatief web consultant, grafisch- en interactie ontwerper, front-end ontwikkelaar en zoekmachinespecialist.

 
Ooit was het Wolstad Tilburg. Toen werd het Onderwijsstad Tilburg. Daarna heette het ineens Tilburg, de moderne industriestad. Tegenwoordig is het T. Een enkele letter T, met daaronder Tilburg, je bent er.

Stadspromotie, het blijft moeilijk. Wie is je doelgroep en wat wullen ze met het product Tilburg?

Of zoals burgemeester Peter Noordanus het zei tijdens zijn toespraak tijdens Koningsdag 2017: 'Tilburg is niet het mooiste meisje uit de klas, maar wel de meest interssante'. Tilburg is inderdaad geen toeristische trekpleister. Tilburg staat in de Lonely Planet, vanwege de Beekse Bergen en de Efteling. En toch heeft Tilburg nog zoveel meer te bieden, vooral voor haar bewoners. Van De Pont tot het Textielmuseum. Van poppodium 013 tot Theaters Tilburg. Van Festival Mundial tot de Tilburgse kermis (met Roze Maandag). Van Tilburg University tot de Rockacademie.

schaduw_charlotte